Monday, June 25, 2012

Serius aku Rindu kau

betol ke aku rindu kat die..?atau aku jeles kat die..?
Aku tak rindu kat die,tapi aku jeles kat die...

Kenapa kau tak rindu die,kenapa kau jeles die..?
aku tak rindu kat die,sebab aku dah ade org yg betol2 merindui aku...aku jeles tgk kau bahagia,sebab mase kau tinggalkan aku,hati aku sgt terluka n sedih...ade kau tahu?ade kau amik tahu?ade kau paham ker?xdekan...dulu kau milik aku,tp skrg tidak...aku ikhlaskan kau dgn die,wlpn hati aku hancur...

Kenapa hati kau hancur...?kenapa kau sedih..?
Hati aku hancur biler aku tengok depan mata aku sendiri biler kau dgn perempuan lain...kau curang dgn aku depan2,kau putar belitkan cerite...serius kau dah permainkan kepercayaan yg aku bg kat kau selama ni...aku sedih biler aku jadi seorg yg bodoh,percayakan kau,setia dgn kau...serius time tu aku bodoh...kenapalah kwn2 aku n kwn2 kau backup kau...knp dorg xcerite perangai kau yg sebenar time aku berjauhan dgn kau...selama 5thn aku dgn kau,aku di perbodohkan oleh kau...serius itu semua buang mase tahu tak...

Kenapa dulu kau percayakan die..?kenapa kau kate kwn2 die n kau backup die..?
sebab aku termakan dgn ayat2 manis die,aku termakan dgn kasih syg die yg palsu tu...aku jd buta sebab dah syg...biler aku balik cuti dari teknik,kwn2 die mesti ckp yg baik22 jee sal die,xde pon nk cerite perangai taik die kat aku...sampai satu mase ALLAH dah tunjukkan perangai kau yg sebenarnyee kat aku,hati aku betol2 hancur,aku dah tak percaya ape tu cinta,ape tu syg dari seorg lelaki...serius aku tak percaya langsung...sampai aku putus couple byk kali n aku jumpa seseorg yg sygkan aku n byk berkorban tok aku...

AMIRUL ASYRAF BIN CHE AZIZ

Wlpn mula2 couple aku ade wt hal ngn die,sampai die tunjuk die betol2 syg kat aku...aku cube belajar tok jd setia balik...aku belajar hargai die,hargai pengorbanan yg die dah buat...aku tak nak jadi kejam mcm dulu...die bkn jee pkw aku,tp kwn baik aku jugak...die sentiase ade dgn aku time susah & senang...time aku gelak n nangis die sentiase dengar..n sanggup habiskan kredit tepon call aku time aku ade masalah...tp time die ade poblem aku wt tatau jee...jahatkan dyh tok..hehehe

Ermm aku pernah ckp dgn atk,sekali atok wt taik ngn dyh 10kali ganda dyh bls balik,n time tu terus putus,ngat ape dyh nie tak laku ke ape...errmm concept aku mang mcmtu jee...pengalaman mengajar aku erti kehidupan..lau mintak couple balik mang xkanlah...tp aku leh anggap sbg kwn jee...sbb aku tak nak anggap die musuh,sebab time aku susah die byk tlg aku...aku sentiase egat ape yg die dah buat tok aku,dyh takkan lupe diri tok,dyh hargai semua yg atk buat tok dyh...time 1st anniversery atk egat jee,dyh xegat langsung,harap sgt atk sentiase egat...time dyh lapar,atk sentiase tlg belikan makanan wlpn terpaksa redah panas...time dyh sakit hati ngn org lain atk soh dyh lepas geram kat atk tok puaskan hati dyh...byk sgt yg atk dah buat tok dyh....

Terime Kasih Amirul Asyraf Bin Che Aziz 
serius dyh rindu atok



Thursday, May 24, 2012

HADIS MENGENAI KEMATIAN


Tersebut di dalam Unbar (Hadis) lima perkara racun yang membunuh dan lima perkara penawar sebagai ubatnya:

a. Dunia itu racunnya dan zahid itu ubatnya.
b. Harta itu racunnya dan zakat itu ubatnya.
c. Perkataan yang sia-sia itu racunnya dan zikir Allah itu ubatnya.
d. Seluruh umur itu racunnya dan taat itu ubatnya.
e. Seluruh tahun itu racunnya dan Ramadan itu ubatnya.

Sabda Nabi S.A.W.:
Akan datang kasih mereka lima perkara dan lupa mereka lima perkara:
a. Kasih mereka kepada hidup — lupa mereka kepada mati.
b. Kasih mereka kepada harta — lupa mereka kepada hisab.
c. Kasih mereka kepada mahligai — lupa mereka kepada kubur.
d. Kasih mereka kepada dunia — lupa mereka kepada akhirat.
e. Kasih mereka kepada makhluk — lupa mereka kepada Allah.

Apabila hampir mati seseorang hamba Allah maka terbahagilah dia kepada limabahagi.
a. hartanya untuk warisnya.
b. nyawanya untuk Malaikal Maut.
c. dagingnya untuk ulat-ulat.
d. tulangnya untuk tanah.
e. amalan dan kebajikannya untuk orang yang dianayainya. ,

Apabila bercerailah nyawa dari badan maka terdengarlah seruan dari langit tiga kali:
a. Hai anak Adam, adakah engkau tinggal dunia atau dunia tinggalkan engkau?
b. Hai anak Adam, adakah engkau himpun dunia atau dunia himpunkan engkau?
c. Hai anak Adam, adakah engkau bunuh dunia atau dunia bunuhkan engkau?

Apabila dihantar ke tempat mandi berserulah suara dari langit tiga kali:
a. Hai anak Adam, di manakah badan engkau yang kuat mengapa jadi lemah?
b. Hai anak Adam, di manakah lidah engkau yang pitah bercakap mengapa diam?
c. hai anak adam di manakah kekasih engkau mengapakah jadi mulia rakan engkau?

Apabila dibawa ke atas kain kapan maka menyerJah suara dari langit tiga kali:
a. Hai anak Adam, engkau herjalan kepada perjalan yang jauh dengan tidak berbekal?
b. Hai anak Adam, engkau keluar dari rumah tiada akan engkau kembali selama-lamanya?
c. Hai anak Adam, engkau tinggal segala kenderaan maka tiada engkau kenderai selama-lamanya? dan engkau berpindah kepada negeri yang huru hara!

Apabila manyat dibawa di atas perusung (keranda) maka menyerulah suara dari langit tiga kali:
a. Hai anak Adam amat beruntunglah (bahagialah) kamu jika kamu menjadi seorang yang bertaubat.
b. Hai anak Adam amat beruntunglah (bahagialah) kamu jika amal mu baik.
c. Hai anak Adam amat beruntuglah (bahagialah) kamu jika sahabat mu dalam keredaan Allah — dan amat rugilah (celakalah) kamu jika sahabat mu orang yang dimurkai Allah.

Apabila mayat diletakkan untuk disembahyangkan maka menyerulah suara dari langit tiga kali:
a. Wahai anak Adam segala amal mu yang telah kamu lakukan akan kamu lihat.
b. Wahai anak Adam, jika amal mu itu baik kamu akan lihat baik.
c. Wahai anak Adam, jika amal mu itu buruk maka kamu kan lihat buruk.

Imam Annas bin Malik Radziyallah Anhu berkata, bahawa bumi setiap hari berkata:
a. Wahai anak Adam, kamu berjalan di atas ku, kamu akan kembali ke dalam perut ku (kubur).
b. Hai anak Adam, kamu berbuat maksiat dan dosa di atas ku, dan kamu akan disiksa di dalam perut ku (kubur).
c. Kamu bergurau di atas ku, dan kamu akan menangis di dalam perut ku (kubur).

Wallahualam..."sesungguhnya mati itu pasti"

Tuesday, May 22, 2012

Perginya untuk selamanya..

Panggilan masuk...pukul 4pagi ayah tepon banyak kali...tapi aku xsedar..coz ngantok..ermm terkejut bile dapat berita atok meninggal...sedih,rase nak balik jee umah time tu,tapi ngantok lagi sebab tgah aritu pergi sunway lagoon pastu balik pergi bilik pojek siapkan FYP.balik kul 2pagi.

Pukul 7pg bangun mandi2 dan terus balik umah...sempat jugak tatap wajah atok untuk kali terakhir..hati sebak menahan tangisan...aku membayangkan andainyee aku yang berada di tempat atokku...cukup ke amalan dan bekalan yang nak aku bawak ke akhirat...di dunia aku banyak buat silap..kadang2 aku derhaka kat ibu bapa aku...kadang2 jugak aku meninggikan suara kat ibu bapa aku...amalan solatku yang tunggang langang..kadang2 solat kadang xsolat...auratku aku dedahkan kat org..seolah2 aurat aku nie dah cukup cantik untuk dipertontonkan pada orang keliling...aku sedar dgn kesilapan aku..tapi kenapa aku xboleh berubah...dating sane sini..maksiat yang aku buat..berpegangan tangan..berpelukan..didunia sedap yang aku nikmati...tapi dosa yg aku pikul di akhirat nanti...

Azab aku tak nampak didunia..tapi diakhirat kelak,rasakanlah bagaimana sedapnyee api neraka tu..aku seolah2 tidak dapat membayangkannyee...aku sedar dgn silap aku,org sekeliling aku tegur dgn aurat aku...ade jugak yg memuji rambut aku cantik,kulit aku cantik..tapi aku xkan cantik di akhirat kelak...cantik ke aku time kain kapan dibaluti seluruh tubuh aku...mukaku ditutup dgn kain kapan,org lain dah xkan nmpk kecantikan aku lagi,ALLAH akan menghitung dosa2 aku yg aku buat di dunia nie...

Aku membayangkan andainyee aku meninggal time aku melakukan kejahatan atau dosa...time tu aku mati dalam keadaan terdedahnyee aurat...time melakukan maksiat...sedihnyee hatiku ini....aku tak sempat bertaubat...ade lagi ke peluang untuk aku hidup kembali..??itu tidak sama sekali...semua tu cuma mimpi...MATI?itu semua sudah pasti..time muda pon boleh mati..ALLAH menarik kenikmatan didunia hanya sekelip mata saja....

Aku pernah jugak kata kat kawan2 aku...biler buat jahat,"alaaa rilekslah tak remajalah korang ni".... bile org tegur aurat aku..."ermm sekarangkan trend ko nie mcm kuno ar"...tapi biler aku tatap wajah arwah atokku..aku mula terpikir...time aku mati nanti..tade trend tok aku pakai kain kapan yg sengkat2,rambut aku leh berfesyen2...itu semua takan terjadi..kenapa?sebab kain kapan tu dah membaluti tubuhku....

Aku jugak membayangkan,andainyee aku mati..sempat ke aku meminta maaf kat kedua ibu bapa aku...sempat ke aku meminta ibu bapa ku menghalalkan makan minumku..sempat ke aku bertaubat sebelum ajal menemuiku....sempat ke aku meminta maaf kepada kawan2ku yang aku kutuk selama nie...aku menghina kawan2 ku di belakang mereke...aku mengata die,mengumpat sana sini...sempat ker..??wahai sahabatku,aku sedar dgn tingkah lakuku,tapi disebabkan kebiasaan mengumpat org,aku jd tak terkawal...maaf kwn2ku...

Hidup aku di dunia hanya sementara...aku masih dewasa...aku boleh enjoy sana sini...tapi kadang2 aku selalu lupekan ALLAH..knp aku kate mcmtu..sebab aku tinggalkan solat,time aku susah baru aku cari ALLAH..bile nak exam baru aku ingat kat ALLAH...aku sedar dgn kesilapan aku..aku ingin perbetolkannye..

Cukup ke amalan aku selama ni...aku dah cukup ke bawak bekalan di akhirat kelak...??aku mula terfikir sejak menatap wajah arwah atok aku...sentiase berada dlm bayangan ku..dalam mimpiku...YA ALLAH kuatkanlah semangatku ini..untuk berada di jalanmu...jauhkanlah aku daripada tipu daya syaitan yg menyesatkan aku...sedarkanlah aku biler aku melakukan kesilapan...Sesungguhnyee engkau maha pengasih lagi maha penyayang..

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang,
Maha suci Allah yang maha kuasa lagi kekal tanpa kesudahan. Maha suci Allah yang yang telah mengaturkan manusia seluruhnya terpaksa mmenempuh kematian, supaya dapat diujinya siapakah diantara manusia yang telah mengerjakan amal soleh dan membuat kebajikan. Maka segala derma bakti dan hasil dari amalan mereka semuanya dapat dilihat satu persatu pada hari yang ditetapkan.  Setiap yang bernyawa pasti akan merasai mati. Segala sesuatu yang lain dari Allah akan rosak dan binasa, kerana Allah lah yang mengatur segala-galanya dan kepada Allah lan akan kembali sekelian kita, maka berbahagialah sesiapa juga yang terselamat dan terlepas dari azab siksa neraka dan seterusnya mendapat anugerah nikmat yang berkekalan didalam syurga. Segala nikmat dan kesedapan yang bercorak keduniaan  hanya sementara waktu sahajaAllah menjadikan kamu seklian daripada tanah dan kedalam tanah pula kamu akan dimasukan dan daripada tanah juga kamu akan dikeluarkan semula.  Allah menjadikan kamu supaya menanggung amanah dan menjalankan kewajipan selama kamu hidup didunia, kemudian dimasukan kamu kedalam tanah untuk menjadi mangsa dan makanan ulat serta cacing yang tidak mengenal kamu siapa dan yang tidak teragak-agak atau bertempoh-tempoh lagi membaham dan memamah kamu sehingga berkecai dan hancur lebur segala urat dan daging kamu tanpa meninggal sebarang sisa-sisa. Hinggalah Allah perintahkan Malaiakat Israfil meniup sangkakala , maka dihidupkan kamu semula dengan serentak dan semasa untuk dibawa ke kehadapan mahkamah Qadi Rabbula Jalil, maka disanalah segala amalan dan pekerjaan kamu diperiksa buruk baiknya semuanya dibicarakan untuk dihukum dengan pembalasan  yang setimpal dan diberi ganjaran dengan adil dan saksama.Ku bersumpah dengan nama Allah yang maha besar, dengan nama Rasulnya yang mulia dan diatas Agama islam yang suci , apa yang akan disebutkan ini adalah perkara-perkara yang telah dijanjikan oleh Allah Subhanahu Wataala. Dan benarlah segala Rasul-rasulnya yang telah menyampaikan janji-janji itu.Wahai saudara ku............................, wahai saudaraku..................................., wahai saudaraku..........................................Semoga Allah kurniakan kasihan belasnya keatas saudara, ketahuilah bahawa segala nikmat dan kesedapan dunia telah hilang dari saudara/saudari sekarang.  Saudara/saudari telah masuk kedalam sempadan akhirat dan tinggal disini sehingga hari kiamat.Wahai saudaraku........................................   Janganlah saudara/saudari lupakan perjanjian kita didunia iaitu perkataan...........sebutkan lafaz syahadah (maksudnya AKU NAIK SAKSI BAHAWA TIDAK ADA TUHAN YANG DISEMBAH MELAINKAN ALLAH, DAN AKU NAIK SAKSI BAHAWA NABI MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH).Apabila datang dua malaikat yang ditugaskan memeriksa saudara/saudari dengan perintah Allah, jangan lah saudara gentar dan takut kepada mereka kerana mereka juga makluk Allah seperti saudara.  Mereka akan bertanya siapakah tuhan yang saudara sembah, siapah Nabi saudara, apakah iktikad dan kepercayaan saudara.  Diatas agama apakah saudara hidup dan mati, katakanlah kepada mereka Allah tuhanku yang sebenar-benarnya, bila ditanya lagi jawablah juga Allah tuhanku yang sebenar-benarnya.  Bila ditanya lagi bagi kali yang terakhir, maka jawablah dengan lidah yang lancar tanpa takut dan gentar kepada mereka, Allah tuhan ku, Mauhammad Rasullullah nabiku, Islam agamaku, Al-Quran pedomandan ikutanku, Baitullah khiblatku, sembahyang lima waktu kewajipanku, sekelian orang Islam adalah saudara-saudaraku, Ibrahim Al-Khalilullah bapa kepada agamaku, hidup dan matiku adalah diatas perkataan.  La ila ha illah, Ash'haduan la ila ha illah.  Ingat dan peganglah bersungguh-sungguh kenyataan ini selama-lamanya, ketahuilah bahawa saudara akan berada di alam barzah ini sehingga hari kiamat kelak.


YA ALLAH ya TUHANKU...ampunilah dosa arwah atokku...berikanlah kebahagian di akhirat kelak...ringankanlah azabnya..


Sunday, May 13, 2012

Pesanan ibu kepada aku

Hidup perlukan perancangan...ape aku nak jadi lepas bis diploma ni..aku nk kerje ker?ke nk terus sambung study...ok itu biarlah rahsia...knp aku rahsiakan?sebab aku takut lain jadinyeee...

Andainyee aku terus kerje pas bis diploma....ape perancangan hidup aku..?mcmne nak gunakan duit gaji aku tuh..?aku nak jugak jadi mcm org lain ade kerete sendiri..ade rumah sendiri..nak kumpul duit tok kahwin lagi..?hah kahwin!! ermm myb sesetengah korg pk aku ni kolot atau cepat sgt pk pasal tu semua...aku tak kisah korg nk pk ape..sebab korg pon silap2 nanti hidup terumbang ambing tanpa perancangan hidup..

Aku masih muda,cantik lagi menawan...hehehe..mang nak enjoy jeee...aku start belajar nak guna duit mcmne sejak aku masuk sem 2 kat gmi..dorg wt aku sedar mcmne nk guna duit..tiap2 bulan mara bagi aku duit RM630 sebulan..bykkan...ermm mang byk aku rase nak enjoy jee time tu tanpe aku pk yg aku kene byr duit hostel tiap2 bulan RM120...xbyk sgtkan nak byr rm120..tapi lau di tunggak2kan makin byk jadinyee..time tu mang xsanggup nak byr dah...sampailah salah sorg dari kwn aku sedarkan aku mcmne nk gune duit mara ni..ape salahnyee ko dyh byr duit rm120 tok byr duit hostel..selebihnyee tiap2 bulan simpanlah rm100 ke selebihnyee ko nk enjoy2lah..

Aku tanya balik kat die knp aku kene simpan RM100 tu tiap2 bulan...dorg sedarkan aku,lau ko masuk hospital ker,ko langgar org ker,mak bpk ko xde ke,duit tulah ko gune balik...dlm hati aku,jauh sgt die pk...tapi aku renung2kan balik..mang betol ape yg die kate...

Aku sedar kenapa mara bebankan ktorg tok byr sendiri duit hostel tu sendiri..sebab mara mengajar kite erti tanggungjawab..mcmne nak bayar hutang..aku berfikiran +ve sebab aku setuju dgn cara mara...pikir jauh sikit..andai korg dah berkerje..duit gaji korg xkanlah duit tu korg nak enjoy jee...korg nak jugak beli kerete , beli rumah ,duit tok kahwin lagi...tapi lau korg xde tanggungjawab tok byr hutang kerete,rumah...dlm 3 ke 4 bulan kerete n umah korg kene tarik ngn pihak bank...

Aku bukan kolot,tapi mak aku sentiase sedarkan aku erti perancangan hidup...lau xde perancangan hidup,duit sebanyak mane pon ,lau korg xreti mcmne nak guna duit tu,hidup korg xkan kemane..semua tu tinggal angan2 jee...lainlah mak bapak korg kaya xpelahkan..

Aku cerite bukan berdasarkan autar tapi fakta...contoh keliling banyak,ambik sebagai panduan hidup..nak kahwin pon byk nk guna duit...xkanlah aku dah kerje masih nak mintak ibu bapa tanggung aku kahwin..xkanlah aku dah kerje soh mak bapak aku tangung hutang2 aku yang tertunggak tuh..cukuplah selama ni mak bapak aku yg tanggung..aku dah xnak susahkan dorg...

Aku xnak berlagak mcm org kaya,yg sememangnyee org dah tau aku bukan kaya mana pon...
Aku xnak berlagak hidup mcm org senang shopping sane sini,cukup bulan aku yg sakit...
Aku xnak lari dari tanggungjawab tok byr hutang yg sepatutnyee aku byr...
Aku xkisah org kate aku xremaje,sebab aku dah rase kesusahan yg akan aku timpa..
Aku nak rase susah dahulu,dan akhirnyee aku senang kemudian harinyee..
Aku xnak belanje mcm org kaya,yg sememangnyee aku xkaya sebab hutang keliling

Aku sentiase ingat pesanan ibu aku,jangan nak berlagak mcm org kaya,yg sememangnyee ko xkaya angah..
ibu hantar ko belajar tok ko cari ilmu,sebab kemudian harinyee ko sendiri yg akan senang..contoh dah ade depan mate angah ambik sebagai panduan hidup ko..

Thursday, April 19, 2012

Sorry....

Telefon berbunyi...aku di suruh turun bwh IE tok amik brg...aku jumpa die...aku amik keropok,sambil die kate :

Atok : byk dyh mkn??

Dayah : dyh yg nk mkn

Atok : dyh jgnlah tipu atk...dyh ckplah tok kwn2 dyh sekali...selalu dyh soh atk belikan mknan mesti dyh ckp tok dyh...atok tak sukalah dyh tipu atok..

Dayah : dyh dah nak nangis time die ckp mcmtu...atok xpernah ckp mcmtu kat dyh...


dyh rase serbe salah jdnyee..ikutkan hati dyh,dyh nk buang jee keropok tuh..tp dyh cube hargai ape yg atk buat,lau atk bace post dyh nie , dyh mkn byk keropok atok bg td,sebab dyh mang nak mkn,sebab tu dyh soh atk beli lebih,dyh pk xkanlah kwn2 dyh tengok jee dyh mkn,dorg pon xberkire ngn dyh...dyh mintak atk belikan pon guna duit dyh..dak2 group dyh xtau pon dyh soh atk belikan..jadi tu dyh punye,kwn2 dyh xsoh belikan pon..dyh saje nk beli lebih,xnk bg kwn2 tgk jee lau beli sikit...atk tau kan dyh lau ngn kwn mcmne,dyh xsampai hati lau dyh mkn,kwn2 tgk jee dyh mkn,lebih baik dyh xyah mkn sekali ngn dorg..tp xpe atk xphm dyh mcmne lagi...

atk,lau dyh ade transport dyh xnk susahkan atk,dyh nk g beli sendiri...dyh xnk susahkan org lain..dyh tkt jadi satu ungkitan...tp aritu atk sendiri tnye npe dyh dah xnk atk belikan mknan tok dyh...dyh xnk susahkan atk,dyh dah byk susahkan atk...dyh byk sakitkan atk...lau dyh bengang ke sedih ke dyh selalu lepaskan kat atk,tp atk still sabar n tahan ngn perangai dyh..

maaf sekali lagi...pasni dyh xnak susahkan atk lg....

Tuesday, April 17, 2012

Lirik Lagu Sudah Cukup Sudah

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

T’lah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja



Monday, April 16, 2012

Semuanye Kadang2

Kadang2 kite bengang kite xdpt nk luahkan perasan bengang kat org...kadang2 jugak kite terase ngn org kite cuma boleh simpan dan terus tersenyum dan cube buat mcm xde pape yg berlaku....sebab ape?sebab kiter cube tok menjage hubungan ni...kiter tkt die terase,kiter tkt die tarik muke dan kiter tatau mcmne nk terus terang...

Kadang2 die paham perasaan kite...kadang2 die xphm perasan kite or mungkin tatau kiter terase sebab kiter masih tersenyum dengan hati kecewa n terase...mungkin biler terjadi bende yg same kat die,baru die paham ape yg kite rase selama nie....

Bende dah lepas xleh nk di kenang lagi...teruskan jalan cerite nie...tabah dan kuat tok atasi liku2 hidup dgn tenang n bahagia....

Thursday, March 29, 2012

Kadang-kadang

Kadang-kadang kita sedih...kadang-kadang kita benggang...kadang-kadang kita kecewa..kadang-kadang kita gembira...kadang-kadang kita terasa..serapat mana pon kita,dan apa yang kita buat kita buat kat orang kita mungkin tak sedar..atau kita saja buat tak sedar....tapi kalau kita sedih takde sape pon yang tau..bukan semua aku boleh ikut care kau...aku boleh dtg pagi tapi kau xboleh dtg pagi..aku xboleh dtg mlm,tapi kau boleh dtg mlm...mlm adalah waktu berehat..dan pagi waktu berkerje...melainkan bende itu dah emergency untuk disiapkan pada waktu yang terdekat..

Kadang-kadang kite cube untuk buat kerje....kalau kita buat kerje secare individu..memang ikut kepala aku jeeee....tapi kalau kerje bergroup,biler ditanya betol x mcmni..ade yg bg respon ade yg xbg respon..yg bg respon kate betollah mcmni...yg tak bg respon..bende dah siap barulah kate salah....time tu agak menguji kesabaran jugaklah..tapi takpe still sabar jugaklah...dtg group lain boleh pulak die kate wiring salah..buat mcm tah pape...time tu sakitnyeee hati ini..lau kau pandai sangat kau setelkanlah group kau punya dulu..group ko pon xsiap lagi..haishhh mmg ******* kau...

Kita bukanya sempurna..kita semua tak sempurna..setiap orang ada kelebihan dan kekurangan pada diri kita sendiri...setiap orang pernah buat silap..setiap orang ade kenangan manis dan pahit..kita tak boleh buang semua kenangan itu..melainkan kita matii..kenangan turut mati...tapi jalan cerita hidup kita perlu diteruskan...buat kenangan baru tok buat diri kita terus tersenyum..macam mane kita nak jalan cerita itu..kita yang tentukan...bukan orang lain yang tentukan..aku siapa??aku adalah aku..kau adalah kau....

Lau oorg nak mengata aku ker..org nak kata aku nie mcm mane sekali pon...aku tak kisah dahlah...aku xleh tutup mulut korang semua..sebanyak mane orang nak mengata aku belakang2 pon...dlm hati aku,aku tak pernah nak memaafkan orang itu...sampailah orang tu dtg jumpa aku mintak maaf...

Thursday, January 12, 2012

Penantian yg Sia2

ermmm terasa rugi sgt2..3hari dah aku di GMI time cuti sem...tp aku mati kutu dibuatnyee...dgn boringnyee...dgn susah nk mknnyee..cafe x bukaknyee..tp xpee aku still hidup agi..aku follow jeee...tp risau ngan boring tuh masih besar rasenyeee..dari makan hati dok di gmi time cuti sem...menunggu penantian yg ntah biler...ntahlah,aku nie sape tok bersuara lebih2..ikutkan jelaaa mcmne pon..aku ok jekkk...ikutlah mane2 pon..selagi aku free aku xde masalah...kdg2 kiter terpaksa korbankan sesuatu tok buat sesuatu yg lain..tp biler kiter dah korbankan sesuatu,sesuatu yg lain xjadi,aku jd kesal dan kecewa..aku xde kerete,aku xde kenderaan tok bersiar2..sebabtu aku bosan..kwn2 bilik aku xde,mereke BZ..lau dari awal bgtau xjadi kan senang..xdelah aku tergesa2 balik ke gmi,aku batalkan semua program aku tok bende yg xjadi tuh..nntahlah aku xtau nk kate ape2 dah nie..dah pasrah dah,dah malas nk amik port..perasaan aku dah xdpt nk diungkap ngan kate2,tulis nie pon dah xtau nk terangkan mcmne dgn keadaan sedihlah n xsangka..