Friday, December 24, 2010

3 destinasi 1

assalammualaikum kwn2...ermm dah lame x update blog,fuh fuh dah nk berhabuk dah blog nie..dah2 gi men jauh2..3 destinasi 1..knp 3 destinasi 1 eyk..ermm sedar x sedar berakhirnye perpisahan 3D1,pd 22 dec 2010..3 destinasi 1,destinasi tok semua kwn2 dyh mule kehidupan yg baru,dunia yg baru azam yg baru,niat yg baru,dari yg buruk kpd yg lebih baik,dari yg mls kpd yg rajin..tp bukan dari yg kurus jd gemok yee dak 3 debab 1..hah bukan jd playboy jugak tau..hehe..byk jugak kenangan manis kat class nie tau..dulu dyh nie pendiam orgnyee,nk ketawa pon susah...bile dah masuk class 3 debab 1 belang dyh mulalah naik,tanduk 2 muncul kat kple..asyik nk berckp jee kjenyee,nk gelak ikut suke jee gelak kuat2..wahh betol ke tu aku,mcm xcaya jee...

hah kwn2 nie nk habaq sikit kerenah2 3debab1 nie..mule2 masuk class dyh suke wat hal sendiri..dulu dyh ade akak kat class,die ngn atika dulu mmg rapat tau,tp ntah mcmne leh gdh pon sy xtau..ade jee yg xkne ngn dorg b'dua..hah tika dgn dyh2 sekali die xske..mcm bias dah,time tu dyh releks jee..cool mcm xde pape,dyh tau satu hari ti ktorg akan ok..skrg korg tgok kan,dgn sabar dan byk memahami ngn sikap tika,dyh ngn die dah mula rapat dah mula ketawa,g class sme2,wlpn kdg2 sakit hati ngn die,n die pon ade sakit hati ngn dyh,tp ktorg still kwnkan tika..kwn sampi bile2 yee,dah xmo touching2 lg eyh,senyum slalu tau..egat tuh..

siti intan baizura..wah sedap ne die,nsib bek xleh mkn,lau leh mkn ngn ko ko skali aku mkn tau..hehe..nk gtau nie,best tau kwn ngn ko..hari2 aku yg gelap menjd cerah tgok ko gelak n b'gosip..lau org wt ko,ko releks jee kan..n cepat maafkan org,tp sblm tuh ko akn crte kat kwn2 yg rpt ngn ko ape mslh ko..dah2,pasni xmo cnfius2 lagi yee..lau nk couple couple jee,jgn jual mhal sgt,pastu menyesal,kesian org tu waiting ko lme2...

ecah lak,sbnrnyee dyh ske kwn ngn ecah,kelakar n lucu tau..manje sgt2,wlpn kdg2 dyh sakit ati ngn ecah sampi t'kutuk blakang2,maaf yee ecah sikap dyh yg kurg matang tu dyh xsengaja..dyh suke tgok ecah gelak,tp serius,dyh xske tgok ecah nangis2,dah pasni jgn nangis lagi sal bende kecik tau..nizam,mule2 dyh masuk mmg xkenal pon nizam,nk ckp ngn die pon xpernh,tibe2 ntah mcmne dyh leh rpt n knl zam,selesa luahkan mslh kat die,cz die tu seorg pendengar yg setia n pemberi pendpt yg matang,maklum jelah umur dah 25thnkan.eyh nizam dgr cni bek bek,jge ecah bek2 tau..lau x dyh akan ketuk pale nizam tuh..heheh

dyh masuk class D dyh dpt rmi kwn2 laki yg bek2,n yg rapat ngn dyh mule2 dulu amri n afiq..best kwn ngn dorg..wlpn kdg2 sakit hati jee ngn lakonan dorg,sem depan jgn nk berlakon lg yee..dyh dah phm korg 2 ekor dah..10 korg ckp 9setengah xleh cye..hehe..maaf yee terbongkar rahsia awk due ekor..huhu..hah azfar ahmad aku nk mintak maaf yee lau ade terkutuk ko depan2,terpuji ko berlakang2..wlpn ko montel n cute n hensem n ape lg eyh??hehe..aku ske cubit ko maaf yee pasni aku wat lg..cz aku nk tgok ko gelak slalu,serius mmg comel ngn perut2 skli ko gegarkan..huhu..fitri,aku tau slame ko kwn ngn aku mesti ko byk sakit hati n bersabar ngn aku,ko byk tlg aku,tp aku mintak maaf eyh,aku xkan lupe jase baik ko..uikss syazwan,hidung mu yg mancung , bulu matamu yg melentik membuatkan kwn2 panggil ko mamu..hahha..weyh thanks tau,3sem same2 ngn aku,hah xlupe gak buah jeruk n burger yg aku minat,thanks tau sudi belikan,ti lau aku call mlm2 nk burger leh belikan lagi x??please2,aku dah lme xmkn burge tuh,tp kali nie aku xmo byr,aku nk free..please please..xbek tau kedekut ngn rozita che wan..heheh

mat,otak yg giler2 same mcm bai,lau berjumpe ade jee ilmu baru dorg bergabung..haha..korg tau2 jelah dak dua ekor nie bual ape kan..tp yg aku perasan mat nie suke dgr mslh org,ko xrimas ker dgr mslh cinta si bai tuh,hehe..tu yg bai suk cite kat ko,cz ko nie dr.cinta utk bai..hehe..bai lau pasni ko nk ngadu pape sal si kentut tu,ko kne ge merempat kat class eit lah tok ngadu nasib ngn dr.cinta..hehe..mat mat dora dtg lagi..wahh comel2,5star tok mat..:))..stone, joe..dorg b'dua nie mmg pendiam orgnyee.tp bile stone da start b'crite mmg lucu,boleh die menganjing dyh crite nk bom bom,jgelah ko stone aku bom ko bru tau..joe ganu nie loghat nk pekat jee..susah berbenor nk phm,tp aku dah phm sikit2 cz aku b'kwn ngn dak2 ganu..heheh..hah bak dtg..:))..kimi lak sebenarnye aku byk sabar ngn ko,suke sgt gdh2 ngn aku..tp xpee nasib bek best n lucu..wlpn sakit hati gak kdg2,kimi mata kucing..jgn masuk sempadan aku time wat praktikal machine okay,egat tuh..hehe

din , rez, megat..nielah group ptme yg dyh dpt..wt kje group ngn dorg mmg kne byk b'sbr..dorg ske sgt dok releks2..lau mis nk esok mlmni bru nk wt,dyh dah dok risau dah.nasib bek korg wt kje,wlpn last minute n byk alsn2 yg mnelanda korg eyh..pasni jgn risau korg xkan dpt pngln aku lagi soh trun kafe wat kje..mesti korg dah meluat kan..hehe..aku mintak maaf eyh lau ade wt korg terase ke ape,,.

fuh selesai jugak luahkan perasaan kat cni..nk crite kat org xtau nk crite kat spe,tkt ade yg bosan lak ti..hah kwn2 nie tgok nie dyh ade upload pic tau..smoge menjadi kngn tok mse2 akan dtg..sem depan selamt mule ke destinasi baru yee..EIT,MECHA,PIC semua terbaik..mulekan hari2mu dgn senyuman tau...ti lau dpt kwn baru jgn nk sombong lak yee..best kwn ngn korg..ti ade mse kt men bowling sesame lg eyh..kali nie dyh nk klhkan afiq azim,wan,mat,stone..standby doremon dtg menyerang anda..hehehe..k tadaaaaa....



Tuesday, December 21, 2010

Perkembangan IT...

Assalam suma...

Youthsayscom, mgkin ada yg dah taw. Bg yg belum taw, ni bgtaw n nak ajak korang join. Youthsays.com bg peluang kite utk menang hadiah, voice our opinion, share campaign baru dgn kwn2 and make money.wee~ Sambil kite berbelog, sambil kite support campaign kat Youthsays, dapat juga duit. Korg jgn risau, Youthsays.com ni sah. Ade beberapa lagi negara asia yg join mcm indonesia.


Bagi yg nak join Youthsays.com, sila klik http://malaysia.youthsays.com/ . Untung taw join youthsays.com ni. Oh. utk korg make money dgn youthsays.com, lepas korg dah sign up nati, make sure frequently check email yahoo@gmail korg, akan ade email from Yuna, ni youhsays.com pnye org, akan hantar campaign2 terbaru dan survey. Korg just click kat link yg die bagi, n then support campaign tuh. Setiap campaign, ade rewards and contribution point die taw. Bile dah cukup limit duit utk cash out nati, korg buleh kuakan duit korg suka hati.hee Kala nak taw lebey, korg usha sniri ya.ngee~ tekan sini meyh http://malaysia.youthsays.com/ !

dyh bru dpt tag dari kwn dyh nana farhanah mengenai Youthsayscom...thanks nana sebub tag dyh,dyh x berape tau sgt psl bende nie..tp mcm menarik..nk joint jugak,saje try2 untuk suke2,lau kwn2 dyh nk try jomlah join n support campaign kat youthsays...nie dyh ade sertakan link nana tok kwn2 yg berminat tok join..

http://datinkecilmu.blogspot.com/2010/12/crita-baik.html

dyh nk tag kwn2 dyh pulaklah...
adindaleyna
yong aina
nana rahmat
juliza karuddin
intan baizura

Sunday, December 5, 2010

awak...saya sayang awak..awak baca tau..

saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??


saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...

betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...


awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??

saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..


awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.


saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhu. tinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..


awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..


awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..<3<3<3


**coretan yg menarik aku tok bce sampai habis

Friday, November 26, 2010

Tarik nafas panjang2 yeee

Salam kwn2...sebelum bce,tarik nafas pjg2,hembus slow2...ti semput lak bce post dyh yg agak pjg ni..heheheh....
ermm mgu nie dyh penat sgt2...nk siapkan power point n proposal project..stress sgt2 dgn test lagi..time nk present tuh kne anta proposal,tp proposal dyh xsiap lg..so satu group kne star jump sebub xanta..padan muke ngn muke ktorg..hahaha..mis soh anta proposal kul 9pg esoknye...bile present nasib bek xkne hentam ngn mis,xsangka lak slide ktorg ok..fuh nasib baik..jam menunjukkan kul 10mlm..ktorg bru bis class control system,mlm tuh brulah kelam kabut nk completekan proposal..da lah mintak tlg group len watkan table of content gne autonyee..tu lah dyh,time sem 1 lec ajr kat depan men game,wat do no jee lec ajr,bile dah sem 3 brulah nk bljr wat..mmg ketinggalan zmn n buta IT lah ko nie dyh...terime kasih fitri sebub tlg dyh,lau x,mmg xsiap2lah kje dyh..owhh tidak jam menunjukkan kul 11.30mlm kdai print da nk tutup..sempat ke aku nk gi print nie..tu lah padahnyee..duit ade gi shoppinglah,beli bende yg xberfaedah,printer bru jee bpe ratus xmau beli..kan kne print kat kdai..pdn muke ko dyh..hehe..weyh ape nie...aku terkejut bile nk print jee,part descrip product xsiap lagi..dyh bukak pintu kedai n jerit kat megat,megat mne descrip mechanism tuh,dyh ngn megat dok tercengang cz xtau nk kate ape2,last masing2 fuck,fuck Q(maaf yee termencarut lak)hehe..megat terus balik amik bende tuh,dyh dah xtau nk kate pape dah,dengan selamburnyee dyh terduduk sambil nangis...hahaha..ko nie dyh kuat sgt cengeng..sikit2 nk nangis..ish ish ish...hehehe...esoknye kul 9pg dyh anta proposal kat mis,mis tgok pastu say ok good..hehhe..lege sikit mendengarnye,mood pg ok sikit..maklum jelah kje last minute katekan...tp megat,din,rez wt ngn terbaik tuh..terime kasih yee group dyh,pasni kt dah xgroup sesame dah,dah xdpt wrong number lg eyh,da xremove post2 dyh kat fb tnye sal asgment..mesti korg sukekan,xdpt pangilan soh trun kafe wt kje sesame..tata titi tutu..ti jgn lupe kat aku eyh..:))nie dyh ade sertakan kenangan pic wt project nie..lau korg tgok project nie mesti korg egat kat dyhnyee...function clap skali lampu led on,clap 2kali led off..bile psg music lampu tuh ikut rentak lagu...costing bru jee RM40 murahkan n jimat.jgn jeles yee afiq,amri,nizam,azfar n kwn2 yg lain...cz project korg beratus2 kuar...tp project korg pon bgus gak..terbaaik tuh....yah,selesai gak kje kite kan..selamat kembali ketenangan n kelegaan...:))


arini 27 november..dyh test PLC..eu xleh wat program..program2 nie mmg xkene ngn jiwa dan raga dyh lah..xreti nk phm ape yg bende tuh nk..weyh dyh please dyh suke ke xske ko kne amik gak subject nie..penting tok kehidupan ko..dyh jgn ngada2 dyh...bru test 1..ko ade satu lagi test n final..masih ade kesempatan nk ubahnye..:))..terime kasih afiq hazim,nizam,amri,azfar,ecah wan . kak zura sebub sudi ajar dyh plc nie..tp dyh still xleh wat gak..dyh nape nie dyh,nape ko xleh wat,kan dah stdy,kan mbe2 dah ajr,..xkan still xleh wat gak..mne silap ko dyh,bile dyh pk balik,..ni lah akibatnye membenci subject tuh,tu yg subject tu pon benci kat dyh...dyh kne minat ngn subject tuh..tp sempat ker dyh nk ubah semuanye??sempat ker dyh nk score subject tuh..dyh masih sempat alagi ko nk ubah smuenye..buang semua anasir2 yg xleh wat ko bljr..yee dyh akan deactivated facebook tok sementara waktu sampi exam abis..



AWK SY JELES KAT AWK..AWK SY NK GTAU NIE SY BETOL2 JELES KAT AWK..AWK AWK TERIMA KASIH YEE...mesti korg terpikirkan sape awk tuh yee...hehehe..ermm dyh jeles kat syamil cz die dah grad ngn cemerlang dlm kos marine..xlme lgi belayarlah die..tinggallah dyh kat sini..ntah bile lah die nk balik...ermm die yg bg semangat,n soh dyh jeles ngn die..dyh nk fight ngn die,dyh pon nk grad ngn cemerlang mcm die..tp mampu ke ko nie dyh...bljr pon mls,asyik ngn facebook jee,tdo mkn jee tau..mne bdn xgemok..dyh dyh..lupekanlah angan2 ko tuh yee lau mcmnilah sikap..dyh final belum lagi,masih sempat nk ubah perangai tuh..chaiyok chaiyok dyh..

nana farhanah..terime kasih yee cz pas class sudi still kat libry n stdy sesame..sorry sgt2 eyh lau 2 ari dyh skip stdy sesame..kesian kat nana...nana terima kasih sgt2 tau..sem nie jee kt leh stdy sesame,ti sem dpn kt dah masuk kos masing2,subjek pon dah lain...mesti susah nk stdy sesamekan..sapelah nk ajar dyh lagi nie..mcmnelah kehidupan dyh bile dah sem 4..mcm xbersedia jee lagi nk hadapi...skrg pon masih ting tong ting tong..mase dan keadaanlah yg tentukan nasib kt eyh..nana egat x lagi botol air nie...dyh masih simpan lagi tau pic nie..nana punye warne pink,dyhnye wne purple..maknenye nana kurus dyh chubby..hehehe..tu dyh kne minum air byk2..lau nana nk gemok minum air byk2 tau..tu tips utama..heheh



P/S to kwn GMI : sesiapa nk join class tmbhn bahasa german..
sile berikan nama dan ID card..
lau kalian nk fly ke german class bhse nie leh membantu kalian..
Jika korg berminat n nk keterangan lebih lanjut.
leh berjumpe ngn dyh or nana..terima kasih ..:))

Saturday, November 20, 2010

Andainya aku.....

Apa sahaja yg Kau kurniakanku kepadaku berkenaan dunia..berikan kepada mereka yg memburunya..dan apa sahaja kebaikan yg Kau kurniakan kpdku berkenaan akhirat berikan kpd hambamu yg beriman..kerna aku mahukan kasih-Mu tuhan..Wahai Allah jika aku beribadah kerana syurgaMu jgnlah engkau masukkan aku kedlm syurga..andainya aku beribadah kerna takutkan nerakaMu maka lemparkan aku kedlmnya...tetapi Wahai Tuhanku..jika aku beribadah kerna inginkan keredhaanMu..maka jgnlah engkau sia-siakan daku...

"Jika aku menyembah-Mu kerna tkt daripada neraka Mu..maka bakarlah aku kedlmnya..dan jika aku menyembah-Mu kerna tamakkan syurga-Mu maka haramkanlah aku daripadanya..tetapi jika aku menyembahmu kerna kecintaanku kpd-Mu maka berikanlah aku balasan yg besar "

Thursday, November 18, 2010

Kenangan yg lalu..



Hasrul ,wan mamu,dayah,nana

Nizam menghalang pergaduhan antara nana dan hasrul...yo yo..kt tgok sape yg menang..hehehe


Ermm tetibe rindu kat dak2 nie..hasrul,nizam,wan,nana..time tuh mmg seronok sgt2..xleh nk di gmbrkan dgn kate2..ktorg pg majlis perkahwinan Ms.Erlina...sblm pergi ktorg singgah nilai beli adiah tok Ms..balik dari majlis kahwin tuh ktorg singgah port dickson..ermm kebetulan air tengah surut...dyh xpernah pergi tengah2 lautan tuh..ketam kecik2 byk kuar dari pasir2..dyh ngn nana melompat2 sebub geli,tkt kne ketip ngn ketam..alahai ketam2 nasib baik ianye comel..lau besar dah lme dyh tangkap pastu msk n mkn..hehehe..ktorg nmpk ade org men banana boat..dyh ngn nana nk main banana boat tuh..lau korg nk tau dyh xpernah main banana boat tuh,nk jugak try..tp syg ktorg xbwk bju lebih..so dpt tgok jee banana boat tuh...ntah bilelah agaknye kan kite nk main banana boat nie yee cik nana farhana..nmpknye mcm tinggal mimpi jee..:((..alahai hasrul,hasrul brulah dyh tau yg kamu tuh tkt ngn air laut..agak lucu jugak tgok gelagat ko tuh bile lalu kat air laut tuh..nana yg kne pimpin ko..lucu sgt2..dyh,wan,nizam dah tergelak2 dah..serius mmg lucu time tuh,abg yg segak dan tampan tuh tkt ngn air laut..hahaha..nasib bek cik nana ade kan..balik dari PD ktorg singgah umah nizam..solat jamak sambil minum petang...OTW nk balik ke gmi dak2 nie smue tido..xde sape nk lyn dyh..dyh tangkap gmbr dak2 nie tdo..bengang jee nizam kat dyh..die simpan nset dyh,so dyh xde kje nk wat,dgn dyh2 skali tertido...

dyh nk main pisang nie..sape leh bwk dyh x...tp kt pergi ramai2lah yee..bru syok..:))

P/s:kwn2 skalian bile nk men pisang boat tuh...dyh nk try main lorh...ade sape2 leh bwkkan x..teringin sgt2...

Harus Baca Tau.....!!!

MUTIARA KATA

  • JANGAN IMPIKAN SUAMI SEHEBAT RASULLAH S.A.W JIKA DIRI TIDAK SEANGGUN SAIDATINA KHADIJAH
  • SESIAPA YANG MENINGGALKAN CINTA DUNIA YANG BERLEBIHAN AKAN DIKURNIAKAN CINTA AKHIRAT YANG HAKIKI

  • PANDANGAN MATA SELALU MENIPU , PANDANGAN AKAL SELALU TERSALAH , PANDANGAN NAFSU SELALU MELULU , PANDANGANHATI ITU YANG HAKIKI , JIKA LAHIRNYA DARI IMAN DAN TAQWA.
  • ILMU ADALAH HARTA KEPADA SI MISKIN , ADALAH KEHORMATAN BAGI SI KAYA , ADALAH KENANGAN DI HARI TUA .
  • USAHA + TAWAKKAL + DOA = KEJAYAAN DAN KEREDHAAN ALLAH
  • BERPIJAK DI ATAS BUMI NYATA , BAGAI MENITI JAMBATAN BARA .OLEH ITU , PILIHLAH JALAN YANG LURUS DAN BENAR AGAR KITA MENCAPAI KESEMPURNAAN DAN KEBAHAGIAAN HIDUP .
  • DI MANA ADA KEMAHUAN , DI SITU ADA JALAN , DI MANA ADA KEMENANGAN , DI SITU ADA KECEMERLANGAN
  • JADIKAN KEYAKINAN SEBAGAI PEGANGAN HIDUP , DORONGAN SEBAGAI TEMAN SETIA , PUTUS ASA DIJADIKAN MUSUH DURJANA ,DAN JADIKAN TEKUN DAN USAHA SEBAGAI TANGGA KEJAYAAN .
  • YANG DI ATAS ADALAH LEBIH BAIK DARIPADA YANG DI BAWAH ,TETAPI APABILA SUDAH BERADA DI ATAS , JANGANLAH DILUPAI YANG DI BAWAH KERANA DI BAWAHLAH PUNCANYA DI ATAS .
  • SEBAIK – BAIK SAHABAT ITU IALAH ORANG YANG TIDAK PERNAH BERUBAH KEBAIKANNYA , MESKIPUN ZAMAN TERUS BERUBAH .
  • CARILAH ILMU KERANA APABILA KAMU KUFUR MAKA ILMU ITULAH HARTAMU DAN BILA KAMU KAYA , ILMU ITU MENJADI PERHIASAN DIRIMU .
  • BERIMAN DAN BERILMU SUMBERNYA IALAH ILMU . ILMU DIPEROLEHI DENGAN BELAJAR . TIDAK ADA IMAN KALAU TIDAK ADA AMAL , DAN TIDAK ADA PULA AMAL KALAU TIDAK IKHLAS- HUKAMA’-

Sunday, November 14, 2010

Temannilah aku saat die pergi..

Apa itu cinta??aku xpercaya...

Knp kt semakin hari semakin jauh yee...mule2 sy syg awk...kt selalu gurau2..kt selalu msg..kt jugak selalu call...lau sy on9,awk mesti chat ngn sy..time tu indah sekalikan...awk kate awk rindukan sy..malahan awk kate awk sukekan sy...awk jugak amik berat kat sy...lau sy wat slh awk nasihat sy...awk tegur sy dgn care yg baik..hari demi hari sy mule berubah...awk wat sy mule ske kat awk...mcm2 awk nasihatkan sy....adakah awk jodoh yg sy cari...??tp keadaan dah mengubah segalanye...awk dah makin jauh dgn sy..awk dah xmsg sy lagi dah...awk dah xtepon sy dah..awk dah jrang chat ngn sy...knp eyk??awk dah boring dgn sy ker???ker awk dah ade penganti sy........satu hari,sy tgok kat profile facebook awk..sy tgok status awk dari single trus hide..adakah awk masih single??or awk dah ade pengantinye...lau awk dah ade org len gtaulah yee...jgnlah mainkan perasaan sy yg lembut nie..sy mudah sygkan org...tp sy xpandai nk luahkannye..semakin hari kt semakin rengang..awk dah xmsg sy..dah jrang call sy..sy tau awk bz,tp ktkan pernah janji bz2 mne pon kite..msglah or call sy sekejap..sy bukan mintak awk call sy tiap2 hari..msg sy tiap2 hari..sy cume mintak seminggu sekali jee..tu pon susah sgt ker??awk dah jnji ngn sy..tp mne pergi jnji2 awk tuh..len kali lau xpandai tunaikan jnji..jgn berjanji..semakin hari perasaan sy bercmpur...sy tertanye2,adakan sy syg awk lagi..adakah syg sy dah bertukar cme teman tp mesra??bile kesunyian bru cri sy..bile perlukan teman tok bercerite awk egat nk cri sy...??bile awk msg sy or call sy..sy xtau nk ckp ape..dri dulu sy seorg yg periang,penceria hari awk,yg ske berckp..tibe2 sy menjadi seorg yg mati ayat..sy xtau nk ckp ape kat awk,sy xtau nk tnye awk ape..sy xpandai nk berpura2,sy jugak xpandai tok jd seorg penipu..satu hari sy ternmpk seorg gadis publish kat wall awk "Hai Dear".."miss u"..n mcm2 lagi..adekah itu ur gf??if yes,please tell me..sy tidak mahu rindukan seorg yg xrindukan sy..sy jugak tidak mahu menyimpan syg pd org yg xtau nk syg sy...adakah sy nie ego untuk mengatakan bahawa sy rindu awk..sy syg awk..sy nk bgtau kat smue org yg sy ske awk..tp kt pon xtau hubungan kite nie mcmnekan...sy jugak tidak mahu mengejar bende yg tidak pasti..mungkin sekrg bukan waktunye tok sy bercinta,bukan waktunye tok sy menabur kasih pd lelaki di duniawi ini..yg pandai ayat2 romantis dgn kepalsuan..sy bukan mencari lelaki,tetapi sy mencari cinta..yg leh terime kekurgan diri sy..kelemahan diri sy..terime sy seadanye..mungkin kt hanya mampu teman biase...bukan kekasih hati..kekasih hati yg no 1 dihati sy ialah ALLAH yg maha esa..Ya Allah jagelah hati hambamu ini,jauhkanlah dari kepalsuan cinta manusia yg palsu itu..jgnlah engkau lalaikan diriku ini dgn menyanjung cinta duniawi..aku tahu aku tidak sempurna untuk meminta2 pdmu..tetapi aku tahu yg engkau maha pemurah lagi maha penyanyang..lindungilah hambamu ini YA AllAH..amin...:))

Adakah slh sy???ape kurgnye sy??awk jumpe yg lg baik ker dari sy??knp awk dah berubah??awk dah bosan dgn sy ker??sy nk awk yg dulu....yg amik berat kat sy..yg sentiase wat sy tersenyum...knp awk xphm perasaan sy skrg yg tgah sedih..rindukan awk..knp knp???ke awk xtau yg sy rindukan awk..rindukan gurauan awk,senyuman awk...kluar dgn awk..awk dah lupekan sy ker???

awk sy syg awk sgt2....sy rindu sgtsgt wak...awk,sy nk bgtau awk yg sy sebenarnye cemburu bile bce comment2 awk dgn girls lain di facebook....sy juge sedih bile melihat kemesraan awk dgn gurls lain...sy tau awk dgn girls tu cme kwn..tp sy tkt perasaan awk berubah dan awk akan pergi tinggalkan sy....awk selalu dgr dari mulut sy,yg sy xkisah,sy phm keadaan awk,sy phm kesibukan awk..tp sy nk mintak dan memohon 10minit untuk awk phami perasaan sy...10minit jee wak....susah sgt ke nk phm sy wak...

awk dah ade girls lain ker??lau awk dah ade bgtau jee sy..lebih baik sy kecewa skrg dari sy kecewa yg akan dtg.....



P/S:ini adalah coretan motivasi yg ku tulis sendiri..tiada kne mengene dgn sesiapa...:))

Kereta sport elektrik pertama Britain






LONDON - Seorang jutawan di Britain, Dale Vince, 48, membelanjakan hampir £1 juta (RM5 juta) untuk membina kereta sport berkuasa elektrik pertama di Britain, lapor sebuah akbar semalam.

Dinamakan Nemesis, kereta elektrik tersebut yang memiliki 330 kuasa kuda (bhp), mampu memecut 0-160 kilometer sejam (km/h) dalam masa cuma 8.5 saat iaitu lebih laju daripada sebuah Ferrari.

Vince yang merupakan pengasas sebuah syarikat pembekal tenaga berasaskan kincir angin di Britain, mengupah sepasukan jurutera untuk membina kereta sport itu berdasarkan platform kereta Lotus.

Ia mampu bergerak sejauh 2,500 kilometer sebelum dicas selama dua jam dengan menggunakan soket pengecas segera atau 8 hingga 9 jam jika dicas di rumah. - Agensi


Saturday, November 13, 2010

Tips-tips konon2 jaga kulit..

Ermm kwn2 sering tanya dyh mcmne nk jaga kulit muke...n dorg tnye dyh rahsinye muke licin n bersih....dyh pon xtau nk ckp ape...xde rahsia pape sebenarnye...lau korg tnye dyh,dyh gne pencuci muke ape..dyh selalu tukr2 pencuci muke,bile abis jee dyh tukar jenama lain..saje mencube...lau korg sanggup nk follow leh ajee...

1.dyh lau kat umah asal pegi bilik air ajee mesti amik wuduk..xtau knp..boleh dikatekan mcm hobi...tp lau kuar jln2 ker dyh xamik pon..cz ti make up dyh jth..ti da xcute,xcomel,xcun...ti xde org ngorat.........huhuh....(jap2 dyh nie pandai make up ker)..setakat celak jelah pandai...:))

2.Korg rajin2lah mkn sayur yee..dyh semue jenis syur dyh telan ajee..asalkan leh mkn..lau xsedap mkn jugak..sebub time kecik2 ibu dyh kate lau mkn sayur ti kulit cantik...tu dyh mkn tuh..nk kulit cantik katekan..kejelitaan adalah hak milik seorg insan..huuhhu....

errmm tu jelah tips2 yg dyh nk kongsi..dyh nie bkn pandai jaga kulit pon...lau korg nk follow tips2 tu silakan...lau korg ade care len sharing2 lah yee...

Nie photo original yee..xde edit2..





Monday, November 8, 2010

Mcm2 kerenah..


hai kwn2 yg dah follow dyh n kwn2 yg rajin bce blog dyh tp xfollow...tp terime kasih yee sbub bce blog dyh..terutama sekali dak2 class D yg rajin bahan dyh..yeh yeh sukenye sy..hehe..(cnfrm kne bahan lagi).........ermm da lme x update blog..sebubkan mls,n xde mse arini bru rajin sikit nk update..owh dyh bru sem 3..tp ase mcm dah sem 6..bz + xde masa + serabut+tension+ ape lagi eyk ???hehe...dah deactivate muka buku,terpaksa activate balik sebb bosan ngadap asgment yg xtau ntah bile siapnye....tp paling bz wat asgment instruction manual..korg tgoklah b'tapa tekunnye dak2 nie wat asgment..


inilah group dyh....lau esok nk present or lecture nk esok..brulah dorg rajin nk wat..lau jnji nk wat kul 10pg..kul 11 bru dtg..pg2 dyh yg kne kejut 3 dak hensem n cute nie..din rez n megat..dyh ajak wat mlm xnk,so kne wat pg....ti sem depan kt dah xjmp da..korg kos len dyh kos len..tata megat din rez..nasib bek dyh nie seorg yg sbr n phm ngn kerenah korg...best group ngn korg.sampi ada aritu dyh sms ajak wat asgment,megat n din leh kate sorry wrong number,yg rez lak call2 byk kali xangkat..sabar jee dyh ngn dorg...tp bile dorg dah rajin korg tgoklah kerajinan dorg..eyh tgoklah,rajinkan megat wat kje..tp si fadzrez ni rajin men skype ngn dyh..depan2 dyh pon nk skype jugak..ckp jelah dpn2..rez kesian megat tu wat sorg2..hehe..
amboi2 rajin n kusyuknye din rez wat kje...menyesal dyh ajak korg wat kje kat libry..pasni xmo ajak korg wat kje yg ade wifi..mesti korg men muka buku lebih..bukan nk wat kje tuh..ish2..sabar jee dyh..siap dyh jd pemerhati korg agi..bak kata din "mcm mak tgok anak2nye belajar dah"hehe..dah nk balik sempat agi men teke teki..mmg luculah time nie..tergelak2..dah mcm bukan libry.."byk2 kotak,kotak ape yg jahat??"..hah lau tau jwplah yee...Errmm nasib bek project dah jd,1 cicruit leh wat 2function..yeah terbaik wok..group kami digelar group kuat bodek..cz project ktorg siap ade nme lecture lagi "GMI SAFRINA"..kwn2 ,kami bukan bodek tp space kat box tuh byk..xtau nk bubuh ape..tu yg wat nme Ms.Safrina..:))..

Ermm nie lak mlm b4 presentation..byk dak2 wat kje kat kafe..tgok tuh rajinnye baizura,aina,fitri,tika wat kje..group dorg mmg hebatlah wat aroma terapi..bai nk pinjam leh x project korg.??aku sakit lorh kne gne aroma terapi korg bru sihat n tidurku menjadi lena n leh dpt mimpi yg indah..hehe..group tika n fitri wat teddy bear music yg sgt comel dyh ske sgtsgt..sapelah nk bg dyh bear mcmtukan...dah lah mahal sampi rm2rts lebih...ish2..hehe..hah nie ade satu group yg leh dikatekan smue dak2 tenganu n group star tau..wat Ansaf fan....dyh dgr crite smpi blackout 4 kali kat hostel..dorglah group paling power..ermm group afiq , bai,tika costing product beratus2..group dyh bru xsampi rm50..group paling jimat,n recycle brg2..hehe..

nie nk kate jual laptop bukan,nk kate service laptop pn bukan..tgoklah laptop tersusun kat kafe..ermm dorg semua tgah sibuk nk siapkan power point presentation..soknye kne present..smua tgah risau tuh..tp mse kat class dyh mmg dah agak group dyh mesti kne bahan punye..mane xnye..xde product design kat slide,step how to construct..mne xnye..soknye kne present mlm tu bru nk wat product..keje last minute katekan..tp nasib bek function..pastu Ms kate group ktorg giler animation..hehe..nasib bek xkne present..slide kne edit lagi..xpe2 masih ade mse,alahai documentation xsiap lagi..byk lagi kne edit..xpe dyh releks jee..din , megat,fadzrez ade..dorg kate releks jee..tau2 dah siap yee..hehe..


dah 3mgu x balik umah..ermm rindunye mbe2 kat klang..dorg slalu tnye bile dyh nk balik..lau dyh balik,dyh ske dok umah jee..lau mbe ajak kuar bru dyh kuar..yg rajin cntact dyh tnye kat mne si jojet nie..nme die syuhada..tp dyh panggil die jojet..cunkan die nie..ramai minat kat die..lau jmp mesti die crite sal pakwe die..scandal die ker..or ex2 die..dah lah huru hara..lau kuar jee mesti gelak jee..die pandai wat lawak..best kwn ngn die tau...
nie lak salmi..dah bpe bulan xjmp die..nk dekat setahun pon ade jugak..aritu terjumpe die n mimi dyh lepak ngn dorg..mcm story dyh dgr..maklum jelah dah lme xjumpe katekan..mcm2 gosip gurllah kuar..die ni lagilah penyabar..baik lak tuh..lau gdh ngn bf die,bf die mrh die ker,die sbr jee..beruntung sapa dpt salmi ni..tp bf die kali nie dgr crite ok n lyn die ngn baik.."salmi smoge bahagia yee.."ti kt lepak lg tau..

ni lak memek..die dah kawin dah..dpt ank dua org..tp ank die yg bru nie lagi comelkan kan...si memek lagilah huru hara..best giler lepak ngn die..rojak buah die mmg sedaplah..mek ti aku nk lagi tau...nk gtau nie..yg ank ko sgt2 comel..tp yg sorg agi tuh byk menguji kesbrn..asyik nk ajk gdh jee..tp best xboring lyn kerenah ank ko tuh...

P/s:sabar jelah ngn kerenah kwn2 anda yee...mungkin ade hikmah disebalik semua ini...

Tuesday, November 2, 2010

Alahai Test2

hari nie dyh test control system..subjek yg dyh paling ngantok dlm class..lau masuk class tu trus ngntok,byk kali pegi tndas bsuh muke..maaf yee sir...lau nk diikutkan dyh mmg nk jee ponteng class,dyh xnk pegi test control sebub mmg xleh wat...dah bce tp xnk masuk jugak...dyh nape nie dyh...tp bile pk ibu ayh susah2 cari duit n nk sara ank2nye bljr org pakse jugak diri pegi class wlpn ngntok time class tuh...org pnh nmpk ibu ayh sakit,tp ibu ayh pg jugak kerje sebab nk sara ank2nye bljr..tp ank2nye byk main2..org tau ibu nk tgok ank2 ibu b'jyee..tp org tkt org xmampu nk tunaikannyee...mesti ibu sedihkan lau tau org xleh wat test nie...td time test dyh xleh wat..dyh xegat pape pn..mne xnyee,time mlm dyh bru jee nk stdy,pastu nota bce dyh..xtau npe ngntok jee bile bljr cntrol,pastu time test xleh jwb,..nk tembak pon xtau nk tembak ape,peluru xjumpe.....ermm dyh xtaulah test kali nie dyh dpt bpe...ibu ayh maaf yee org xleh bwk sgt subjek nie,mungkin sebub org kurg motivation dari ibu ayh kot,tu yg org byk main2 n xfocus dlm class...(aik aik dyh jgn slhkan org lain,slhkan diri tu tau )..."org sentiase egat kate2 ibu,ibu xkan bg korg pape harta pn,ilmu nie jee harta korg"",ibu sanggup habiskan duit asalkan ank2 ibu bljr dan b'jye",tp ank ibu nie sekejap jee insaf n semangat,pastu mulelah main2 balik(dyh jgn mcmnie dyh kesian ibu ayh tue penat tau die cari duit nk sara kau tu).....ibu iringilah doa2 ibu untuk kejayaan kami yeee......maaf lau ankmu ni xdpt membanggakanmu...dgn berkat doa ibu itu org akan usaha utk b'jyee,lau xhari nie,esok,lau xesok dimne2 rezeki ankmu ni berada...

Friday, October 29, 2010

Doremon,Dora,Yuna


Hai kwn2...berjumpa lagi kite..post kali nie mengenai aktiviti dyh pd mgu nie..terutama sekali dyh nk ucapkan tahniah pd kwn dyh muhammad lutfi bin haris sebab berjaya menjadi peserta akhir dan mendpt johan dlm Pertandingan Kemahiran Malaysia bidang Network & PC Maintenance (IT/PC) . Tahniah diucapkannye..mentang2 u menang terus msg i kan..bgus2..Tp xkan msg jee,xnk kongsi ke duit yg menang tuh??xbaik tau gne sorg2..i nie kan Luck bg u...hehe..Ermm semoga u berjaya pergi ke London pulak tok peringkat seterusnye ea..dah berjaya jgn lupe kat i tau..

http://kugilaprogram.blogspot.com/

http://kuxgenius.blogspot.com/

Tahniah2..teruskan usaha anda...nie gmbr ambik dlm FB Mr Lutfi...hehehe..

ini blog Mr Lutfi lau sape2 nk tnye die sal computer ker ape2 jelah sewaktu dgnnye..die sedia membantu,

cz daknye bijak...n best student...hah u i siap promote diri u lagi tau..hhehe..


Nie lak kisah dak class 3 Damm 1...hehe..mcm2 gelaran yg dyh dpt dlm class nie,doremon lah , dora , yuna , mcm2lah dorg..dyh lynkan ajee..ermm time class PLC dyh gelakkan kimi cz men white board pc sir,pastu dyh tgok botol air pink dyh xde...alahai penat jugak mencarinye,satu class gelakkan dyh balik,pdn muke dyh..hehehe..si azfar gelakkan dyh bukan main lgi,nasib baik comel tgok die gelak(eyh comel ker??hahaha)...last2 dyh jumpe botol pink kat dlm beg afiq hazim,kesian afiq,dyh tau dyh biarkan ajee kat dlm beg tuh,bia die tlg bwkkan..hehe gurau ajee...class control system adelah mamat sorg nie,nk kate hensem hensemlah jugak,nk kate cute,cutelah jugak,nk kate gemok xdelah cme chubby jee..hehe,ntah time bile die letak 2 biji jumper putih kat dlm poket sluar dyh pon dyh xsedar,mmg si lembutlah xsedar dgn kehadiran tgnnye..hehe..

inilah jumper tuh..nk kne pulangkan balik ke class control..cz dah sampi hostel bru perasan bnde nie dlm poket dyh...


abg masih single pulak x abis2 pangil dyh yuna..lau korg nk tau dyh da tau men gitar lagu kimia ..thanks abg azli tlg ajr dyh men gitar..tu yg abg masih single xbis2 dok panggil dyh yuna,yg amri lak virus panggil dyh doremon..si nidzam pangil dyh dora..mat lak dah kne virus siap panggil dyh "DORA DTG LAGI" hehehe..nasib baik cara sebutannye comel..hehe.. alahai dak 3 ekor nie,xde nme yg best2 ker??panggillah dyh rozita che wan ker,era fazira ker??brulah best sikit..nie doremon xbestlah,panggillah sizuka cute sikit..yuna ermm xminat sgt lorh..dora lak ape benda tuh,lau dorayaki tau lah..heheh..



inilah dak2 team 3 damm 1...class paling sempoi n meriah sungguh...


hah inilah cerita yg paling hangat sekali..korg nk tau x,dyh dpt award blog cantik daripd nana farhana n yong aina.da lme xdpt award tau,and nie award blog yg cantik,award kali nie boleh simpan n xkan simpan kat dlm stor..award nie koleksi berharga yg nana n aina bg tau...kne simpan baik2...

ini dari nana tau comel giler...heheh..thanks nana..

ini lak award dari yong aina..sweet tau..wane pink gitu...sy ske...

thanks aina..

p/s:terime kasih kwn2 sebub memeriahkan hari2ku..

carilah kesempatan dalam apa jua perkara demi keharmonian dan kesejahteraan hidup kita, yang entah bila berakhirnya. Tiada siapa tahu......



Friday, October 22, 2010

Sentiase dlm Ingatan

Ermm rindunye kat
nana n kak zura dah lame xlepak n kuar sme2 ngn die..
sem 1 & 2 pergi class sme2,rehat sme2..
dyh egat lg nana lmbt gi class dyh tgu,dyh lmbt gi clss nana tgu..
pastu same2 kne dende..
tp ktorg xkisah sme2 kne..hehe..
Lau korg nk tau nana nie...
da lah cute,tomeyh n baik..lau korg kwn ngn die mesti suke tgok care die..
die akan terime smua pndpt org tue,smua org die baik..
dlm class nana tau jee dyh xphm ape yg lecture ajr,pastu nana mesti terangkan balik n bg jln yg snng tok dyh phm..
pastu bile nana xphm dyh lak ajr,..cz ktorg tau kelemhn subjek masing2..
paling best bile nk test n final exam ktorg mesti stay study kat libry smpi kul 9mlm ..
Hah korg tau x...
kak zura lglah best,gelagat die lucu sgt2,...
dielah yg slalu nasihat dyh n suke b'cerite..
nasihat die wt dyh lbih matang..(hah kak zura bace blog dyh nie x)
dyh nk tukar class tp tkt nk bgtau kat nana n kak zura..
dyh xnk b'pisah ngn dorg cz dah biase ngn dorg..
lgpn ktorg dah biase b'sme..kat mne ade nana kat situ ade dyh..
lau nana jln kat dpn,dyh jln kat blkng die........,
lau dyh jln kat dpn,nana jln kat blkng dyh..
bile dah sem 3 dyh tukar class nana n kak zura still class yg sme..
dorg pegi class sme2,mkn sme2..
jeles gak xdpt joint dorg(aik dyh jgn jeles2 tau!!).
.dyh egat lg ape nana kate b4 dyh tkr class
"dyh lau ape terjd kat dyh nana tetap ngn dyh.nana sentiase kat dpn dyh dan
buang semua duri2 bg dyh lalu dgn senang"
dyh terharu sgt2 ngn kate2 nana..
time tu dah xnk tukar clss cz sedih lorhh...hati ase berbelah bhagi nk tukr ke x..
pastu mintk nasihat kat kak zura,dyh kate ;
"kak,dyh syg nk tkr class,dyh nk satu clss ngn nana lg..
tp keadaan yg buat dyh nk tkr class"
kak zura mule nsht dyh..;
"dyh wat kptsn yg terbaik utk dyh,akak sntiase sokong ngn kptsn dyh,
lau dyh tkr clss,dyh still lg leh lepak bilik akak"
kak terime kasih kak nsht dyh,sbnrnye dyh sedih n xsampai hati bile tgok akak n nana pg class sme2,
dulu kt b'3..tp mse & keadaan dah mengubah segalanye...
dyh syg sgt sgt sgt kat kak zura n nana...BFF(best frenz forever) yeee..


nana tomeyh,kak zura cute n inilah dyh
p/s:Hargailah sebuah pershbtn yg ikhlas dgn menilai keikhlasannye
melalui mata hati bukan melalui pemikiran yg sempit..

Wednesday, October 20, 2010

Wat Kali Terakhir...


"awk, org xcukup setia ker ngn awk"
"awk ,ape kurgnye org lg"
"5thn kt couple"
"npe awk wat org mcmni"
"org syg kat awk,setia kat awk,ape lg awk nk??"
"ape kurgnye org sampai awk cri yg lain??"
"awk ,knp awk diam jee,npe xjwb soalan org??"
"awk pilih org atau die??"
"lau awk dah xsyg kat org lg,dah xske kat org lg,.awk pergilah kat die"
"org nk seorg yg setia mcmne org setia kat die"
"awk,buang mse jee 5thn kt couple akhirnye jd mcmni"
"awk mne perginye janji2 awk??"
"nk setia kat org time org kat teknik"
"awk bg org duit syiling soh call mlm2,cz awk tau kat teknik xleh bwk nset"
"pas stdy tiap2 mlm org call awk"
"org tau awk xnk org msuk teknik,awk xnk b'jauhan ngn org"
"tp awk org pergi sne tok bljr"
"org setia kat awk,org len mintk couple kat org,org xnk sebub org dah ade awk"
"awk taukan org syg awk,setia kat awk"
"org pon tau awk syg org,caring,pandai ambik hati org,n hormat org..tp npe awk xsetia kat org??knp awk wat org mcmni??knp sampai hubungan kt xleh diselamatkan?"
"kalaulah awk sabar n kawal nafsu godaan awk,mesti bende nie xjadi mcmni"
"mesti awk xkan kahwin ngn die"
"awk npe kawin ngn kwn org sendiri??"
"org mmg xdpt terime,org sedih sgt2 tau..awk xjemput hari perkahwinan awk,sebub awk xsanggup tgok muke org,nape wak??sebub awk ase berslh ker??"
"org mcm org bodohkaan,bodoh sebab setia kat awk,bodoh sebab percyekan awk,tp terime kasih sebab awk pnh syg kat org,pnh couple ngn org, n pernah wat org kecewe dan sedih"
"mungkin jodoh kite sampi disini jee"
"org hrp awk bahgia dgn isteri awk"
( inilah kate2 terakhir aku pada si die sblm ktorg pts...)

lepas ktorg pts dah sthn setengah xjmp die,aritu dyh terjmp si sie,rindu gak kat die,rindu nk sembang2 ngn die,gurau2 ngn die,tp xmungkin dpt wat,cme dpt tgok dri jauh jee..die lepak kat umah kwn die,dyh ternmpk baby die..ermm dyh mampu tersenyum cz baby die comel ank kembar..dulu mse ktorg couple ktorg rancang bile dah kahwin nk dpt baby kembar,tp syg tu semua tinggal mimpi,mimpi die menjadi kenyataan,mimpi dyh lak ntahlah xtau lg...takdir jee menentukan,dgn sape dyh kawin,dyh dpt ank kembr ke x..mse yg menentukan..selamat pengantin baru yee syg..org doakan awk bahagia dgn isteri awk,jgn gdh2 ngn die lg sal org ea..awk dah ade kehidupan awk,org dgn kehidupan org...


inilah baby my EX-BF,lahir xcukup bulan..pic ni pon mintak kat member,coz nk peggang baby tu n tgok xleh..mak budak nie xkasi...


p/s : Tinggalkanlah kelekaan yang menghalangi pencapaian kecemerlangan hidup yang diidamkan. Dan berhati-hatilah, kerana beberapa kelekaan adalah cara gembira menuju kegagalan..


Friday, September 24, 2010

Back To Myself..

Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan. Setiap yang kita lakukan biarlah jujur kerana kejujuran itu telalu penting dalam sebuah kehidupan. Tanpa kejujuran hidup sentiasa menjadi mainan.Tp bila kita jujur membuat sesuatu kita xkan dpt ape yg kita nk dgn sempurna dan xkan dpt lebih dari mereke yg tidak jujur...Dulu aku suke meniru dlm exam,aku tnye jwpn yg aku xtau kat kwn2(tp xbyk 1,2 soalan jee)..aku dpt high mark dlm class,aku bangga sgtsgt..time spm betol2 aku nekad xnk tiru org daa..aku nk wat 100% dgn usaha aku sendiri,aku nk ase bangga dgn result kejujuran aku..Alhamdulilah aku dpt result yg cemerlang hasil kejujuran..tp subjek yg aku selalu dpt highest mark terus down,aku sedih sgtsgt..

Bila masuk IPT membe2 dpt markah yg byk dlm test n exam(aku pon dpt byk gak markah tp potensi nk dpt A mcm susah)..aku pon nk jugak dpt highest marks,tp xkan nk tiru org,xkan aku nk tnye jwpn kat org..aku da xnk tnye2 org dlm exam.. aku nk uji kemampuan aku tahap mane..ye mmg aku sedih mase praktikal test machine ni lah kesilapan aku,soalan nk tok jlnkan solar secare forward automatik mcmne nk wat H1 on star,H2 on delta..aku da wat2 aku ngatkan xjadi,aku cabut pasang cabut pasang litar connection..sampai tahap aku dah give up.aku nk campak wire tu semua,lau dpt kosong mark bialah..tp aku ckp kat diri aku wat jee dyh wat jee..akhir sekali lecture aku dtg n check,aku ckp kat sir H1 on star xjadi..sir check sir kate nie jadi nie,mase tu aku sgt menyesal aku xpercaya pd jwpn aku,penat sedih cabut psg litar tau..akhir sekali aku dpt 17.5/20..sikitkan n susah aku nk score A tok final,aku nk dpt full mark 20/20,tp xdpt..alhamdulilah 17.5 pon aku bersyukur,tp aku kne score final,tp final susah sgt nk score..

ERmm aku dpt markah test2 aku,aku xpuas hati ngn markah tuh..aku xdpt mrkh yg tinggi2 mcm kwn2 len..tp aku tenungkan diri n back to myself..aku bangga sgt2 kat diri aku sebab aku wat test2 tu semua ats usaha aku sendiri tanpa tnye satu pon jwpn pd kwn2,ye mmg aku suke sgt2..aku dpt kesan kelebihan n kelemahan aku sendiri..aku percaya jika aku jujur dlm ape2 yg aku wat,biar aku xdpt markh yg byk,lau aku dpt markh yg byk dlm exam tp ats hasil meniru aku xdpt pape,lau aku wat exam hasil tanye jwpn kat org,aku malu nk tunjuk markh aku cz tu bkn sepenuhnye hasil aku sendiri,lau aku dpt markh yg rendah dari kwn2 yg mrkh byk aku segan nk gtau,aku akan simpan jee mrkh tue,aku xsuke org tnye aku dpt bpe mrkh cz tu xpenting pon..lau aku tnye jwpn kat org time exam aku xdpt pengetahuan yg lebih,aku xdpt analysis sesuatu dgn baik..aku xdpt tahu kesalahan aku..aku yakin pd rezeki..mungkin aku xdpt mrkh yg tinggi mcm mereke,ye aku cemburu pd kwn2 yg dpt mrkh tinggi,aku nk rapat ngn dorg n bljr ilmu ngn dorg yg bijak2,supaya aku dpt baiki kelemahan pmbeljrn aku..mungkin aku tak berjaya sekarang...tp kemungkinan aku akan lebih berjaya pd kerjaya aku pas aku berkeje.tu yg menentukan same ade org tu bjye atau tidak.

*Ibu ayah putrimu mintak maaf yee...putrimu da cuba yg terbaik..ini jee termampu anakmu wat,doakan org score final tok dpt A dlm subjek machine n sensor...org nk hadiahkan byk A kat ibu ayah..org nk wat ibu ayh tersenyum..tp mampu ke org nk hadiahkannye..mampu ke org nk naikkan pointer lagi??n sentiase tersenyum ngn result org??ibu org mintak maaf lau xdpt wat ibu sentiase tersenyum..og tau ibu n ayah mesti skrg tgh risau putrimu nie leh wat exam nie ngn baik ke x..ibu "I cannot fail" ibu jgn risau yee..satu hari ti ibu n ayah akan berbangga dgn kejayaan org..

p/s:kejayaan bukannya tradisi,kepandaian tidak juga keturunan..

Wednesday, September 15, 2010

Oh Tidak...

ermm cuti da nk abis...asgment yg berlambak xsiap2 agi...group aku rancang projek bi ni nk wat lampu LED on gne switch clap,tepuk sekali lampu LED ON tepuk 2kali lampu LED OFF..pastu kat projek tuh ade 3 botol liquid yg ade 3 lampu LED akan mengikut rentak music..group aku berebut2 lau projek nie jadi dorg nk bwk balik,tp kesian lecture kami dah booking dulu die nk projek ktorg..xpe my group ti projek kite jadi kite wat bisnes projek nie byk2 pastu kite jual yee..OooPPSss projeknya xstart pape pon,brg projek xbeli agi...proposalnya xwat agi..lau projeknya xjadi abislah,tp xpe aku ade group yg giler2 megat,din, & fadrezz..wlpn dorg kdg2 otak krek tp lau nk ajak bincang dorg akan kate "dyh ktorg setuju" susah betol nk dgr dorg bangkang(wahai kwn2 jgnlah gitu dong)...hehehe...alahai proposal agama pon same xsiap agi..nmpknya aku kne tido lewatlah tok siapkannya sblm cutiku abis..

-eyh2 praktikal test machine adelah pas naik cuti nie,test agama pon same ker ade...ermm test math pon ade ker...ohh tidak aku xstudy pape agi nie..asgment pon xsiap agi..padan muke ko dyh watlah kje postpone lagi..HAH midterm math 29/9 and final exam machine motor n control serta sensor technology 28 dan 30 sept 2010...OWH tidak aku xstudy pape lagilah mcmne nk selesaikannya ea..xpe2 doing smart not doing hard..:))

-Asgment n exam sedang menunggu ketibaan kami...Selamat dtg asgment yg byk serta test n final exam...akan aku selesaikannya satu persatu..

Sunday, September 12, 2010

ape yg ku mahu??


tiada siapa pon tahu ape yg ku mahukan...
sebab tak de sape yg tnye ape yg aku mahu..
lau dyh luahkan ape yg dyh nk,myb dorg akan terasa...
sedih gak bile xde yg amik tau n jaga hati dyh..
wlpn hati sedih tp dyh cube tabahkan diri,redha n wat releks sudah...
mungkin Allah akan hadiahkan s'seorg yg terbaik untk dyh...
dan buat dyh jd lebih matang...
Jiwa yg kuat t'hasil drpd ujian yg pernah d'lalui sblmnye....
mimpi akan jd kenyataan jika kite berusaha untuk mencapainya..
bile semua org pergi,dyh ade fmly,sahabat & ALLAH s.w.t untuk dyh meluahkan perasaan...
So i x lonely...:D

Raya oh raya


Raya oh raya..sebelum raya kms2 umah,.umah sgtlah bersepah,mcm org baru pindah umah..maklum jelah xde org yg tukang kemas,kami adk beradik dok asrama,ibu ayh keje..so jarang kems umah..umah kami seminggu kemas pon xabis..tetap bersepah jee..ibu balik bising umh xbis kemas..maaf yee ibu ank2 ibu nie bknnye mls,tp da penat kemas umh..mne xnye,adik n akak kms2,dyh pon tlg kms gak,tp dyh blakon kms jee,tkt kne mrh ngn adik n akak..hehe,inilah aktiviti team wonderpeat kms umh yg b'sepah..tp xbis kemas agi tau!!!




esoknye nk raya da xkemas umah da,ktorg tlg ibu msk kat dapur,sebub ptg nk balik kg da..ermm ank sedara dtg umh tlg ktorg msk,kesian dak kecik nie..dyh buli dorg soh kopek kacang..rajinnye ank sedara dyh nie,da lah comel,nakal lak tuh..xbis2 nk berkepit ngan dyh jee..


Raya p'tme xdelah best sgt..dyh n fmly raya satu rumah jee..pastu ptg semua pakat tido..xtau nk raya mne..sedare mara da xbyk,sebub da xtau nk watpe kat kg ari raya kedua balik ke klang cz da xtau nk raya umh sape da..raya taun nie x ase raya pon..mane xnye,adik ayah sakit kencing manis kaki kne potong,adik ipar ibu kne operate apendic pecah..semua da dok risau..(semoge kalian cepat baik yee)..erm dyh lak ase nk dok umh tgok t.v jee,nk raya umh kwn2,kwn2 xde belum pulang kerumh,.dorg nk raya umh dyh,dyh lak xde,asyik kuar jee ngn fmly..dyh knp ni dyh,ape dyh nk nie??ish2 dyh2..ni lah kisah raya dyh yg xmenarik nie..satu fmly xde mood nk raya..:D,tp dyh bersyukur sebab dpt rase beraya dgn fmly dyh..alhamdulilah

Monday, September 6, 2010

nape nk benci??

inilah kisah perubahan dyh..dulu dyh benci pd sorg budak nie..die suke sgt buli dyh,wat dyh nangis,tengking2 dyh...dyh nie da lah xleh tahan org tengking2 dyh,ti dyh cpt tersentap..pastu mulalah cengeng..hehehe..aritu die tengking2 dyh dpn org ramai,malulah dyh..ngat dyh nie ape xde perasaan ker??dyh tau die cme gurau2 ngn dyh..Hallo sy seorg perempuan ok,jgnlah gurau sampai mcmtu skali..time tu mmg benci sgt2 kat die..time tu da nangis da..hati ase xtenang,jiwa ase gelisah,pikiran mule kusut..ape yg dyh nk wat nie eyk??ermm dyh terus amik wuduk,n mengaji..dyh mengaji sambil crite semuanya dlm Al-Quran..dyh curah semua yg dyh ase sambil menitis air mata dyh..leps tuh dyh ase sgt lega,tenang jee..dyh mula terfikir,dyh xpatut untuk benci die,sebub dyh xlayak untuk membenci sesiapa pon..die adalah kwn dyh,dyh pernah kenal die,dyh pernah gurau2 ngan die,gelak same2,mkn same2..sebub ego yg tinggi nie,xkan dyh sanggup untuk benci die n buang die dlm kehidupan dyh..dyh xpandai tok benci org,ti idup dyh xtenang..cz dyh nk kt jd kwn spt dulu tanpa ade perasaan benci dan dendam..skrg kt da berpecah,die di daerah lain,dyh di daerah lain..dyh rindu saat kt kuar mkn same2,gelak same2,belajar same2..dyh xpandai nk luahkan ape yg dyh ase dpn die,dyh sgt hargai die..terime kasih kwn,sebb mengubah dyh menjadi insan yg tidak membenci rakan sekeliling...kite kwn sampai bile2 eyk..xmo jd musuh sampai bile2 tau..:))hah terlupa dyh nk ckp terime kash sgt2,cz pernah bantu dyh,dyh xpernah lupe die pernah ajar dyh dlm pljrn,tumpangkan krete,n tlg dyh mcm2..budi die xdpt dyh bls dgn kate2 terime kasih ,tp dyh doakan die mendpt ganjaran yg baik di akhirat kelak..dyh akan wat kisah ni sbg kenangan yg terindah dlm idup dyh..

p/s:jgn sebub sekali die wat kesilapan kat kt,kt nk benci die selame2nye..
tp egatlah kebaikan yg die wat kat kite,jdkan sbg kenanganyg terindah dlm idup kite..:))

Saturday, September 4, 2010

Berikanku Peluang Kali Ke Dua

Kau bawa cahaya di dalam hidupku
Di saat ku membutuhkan
Di jalanku yang tak terang

Hatiku bertanya benarkah ku telah berbakti
Ataukah ku saat ini hanya sekadar berjanji

Kau slalu ada saat jiwaku tiada
Kau beri cinta terindah
Saat hatiku terluka

Tak terbayangkan arti hidupku tanpa hadirMu
Kau hembuskan harapan ketika ku kehilangan

Hanya pada Mu ku kembali
Hanya karna Mu ku berjanji
Erti hidup hanya untuk Mu, ya Allah

Atas izinmu ku terlahir
Atas kuasamu kuberdiri
Iringilah setiap langkahku, ya Allah
dengan lafaz bismillah aku zahirkan lafaz untuk mengabdikan diriku dengan perjuangan.. dan dengan nama Allah aku bersumpah bahawa aku tidak akan meninggalkan perjuanganku walau apa jua yang berlaku.. namun kehidupan ini tak semuanya seperti yang kita mahukan. aku meninggalkan mereka selangkah demi selangkah.. sedangkan aku sebenarnya tidak merelakannya.. begitu juga mereka.. sungguh tidak ada yang merelakan apa yang berlaku .. cinta manusia itu membutakan mata hati dari melihat cinta agung Allahyang esa.. cinta manusia itu menjauhkan diri aku dari tuhanku.. dan aku merasakan bahawa jiwaku semakin tandus.. bahagiakah aku dengan cinta manusia yang tak tahu penghujungnya.. memang benar manisnya ada yang mengambil tahu .. menjaga dan menyayangi.. pun begitu cinta itu tidak memberi rasa seperti mana manisnya nikmat iman dan Islam.. tidak memberi rasa yang sama dengan nikmat rindukan Allah.. tak sama rasanya menangis bercerita dan merintih dengan Allah..walaupun dia selalu ada saat aku dalam kesusahan.. selalu bersedia mendengar cerita susah senang ku...

aku merasa kehilangan semua kemanisan itu.. dan aku sedar bahawa langkah aku meninggalkan apa yang aku miliki sebelum ini kerana cintaku adalah sia-sia..benar aku mencintai dia.. tapi cinta ku lebih banyak untuk Allah.. aku rindu untuk menghabiskan masaku dengan membaca kisah-kisah dalam Al-quran.. aku rindu untuk menahan n mendidik nafsuku dengan puasa...aku teramat rindu masa-masaku mengalirkan airmataku saat aku denganNya..

aku ingin kembali kepada aku yang dulu.. yang hidup dengan hati yang tegar melawan cinta manusia.. aku sedih hatiku semakin keras untuk menangis.. semakin sedih apabila aku tidak mampu
memberi masa lagi untuk semua yang pernah aku lakukan dulu.. masa2 ku byk dihabiskan dengan asgment dan dia.. YaAllah ampunkanlah aku.. terimalah aku kembali.. kerana aku bukanlah sesiapa tanpa petunjuk dan hidayahMu.. dan aku bukanlah sesiapa tanpa kasih dan sayangMu.. dan aku bukanlah sesiapa andai Engkau tidak ampunkan Aku..

Ya Allah...Ya Allah..Ya Allah.. aku cintakan dia.. dan kerana cintaku itu aku serahkan dia dalam jagaanMu.. aku tinggalkan dia dengan harapan cintaku padaMu akan lebih mekar dan berbunga.. aku nantikan teman hidupku yang Engkau takdirkan untukku.. andai dia bukan untukku aku terima kerana aku tahu Engkau lebih tahu apa yang baik untukku...

selamat tinggal kenangan.. selamat tinggal cintaku.. semoga akan ada ketenangan dalaam hati2 kita dan semoga Allah mengampunkan kita.. InsyaAllah ada jodoh kita jumpa lagi dalam suasana yang lebih baik dan dengan hubungan yang halal buat kita...