Friday, October 29, 2010

Doremon,Dora,Yuna


Hai kwn2...berjumpa lagi kite..post kali nie mengenai aktiviti dyh pd mgu nie..terutama sekali dyh nk ucapkan tahniah pd kwn dyh muhammad lutfi bin haris sebab berjaya menjadi peserta akhir dan mendpt johan dlm Pertandingan Kemahiran Malaysia bidang Network & PC Maintenance (IT/PC) . Tahniah diucapkannye..mentang2 u menang terus msg i kan..bgus2..Tp xkan msg jee,xnk kongsi ke duit yg menang tuh??xbaik tau gne sorg2..i nie kan Luck bg u...hehe..Ermm semoga u berjaya pergi ke London pulak tok peringkat seterusnye ea..dah berjaya jgn lupe kat i tau..

http://kugilaprogram.blogspot.com/

http://kuxgenius.blogspot.com/

Tahniah2..teruskan usaha anda...nie gmbr ambik dlm FB Mr Lutfi...hehehe..

ini blog Mr Lutfi lau sape2 nk tnye die sal computer ker ape2 jelah sewaktu dgnnye..die sedia membantu,

cz daknye bijak...n best student...hah u i siap promote diri u lagi tau..hhehe..


Nie lak kisah dak class 3 Damm 1...hehe..mcm2 gelaran yg dyh dpt dlm class nie,doremon lah , dora , yuna , mcm2lah dorg..dyh lynkan ajee..ermm time class PLC dyh gelakkan kimi cz men white board pc sir,pastu dyh tgok botol air pink dyh xde...alahai penat jugak mencarinye,satu class gelakkan dyh balik,pdn muke dyh..hehehe..si azfar gelakkan dyh bukan main lgi,nasib baik comel tgok die gelak(eyh comel ker??hahaha)...last2 dyh jumpe botol pink kat dlm beg afiq hazim,kesian afiq,dyh tau dyh biarkan ajee kat dlm beg tuh,bia die tlg bwkkan..hehe gurau ajee...class control system adelah mamat sorg nie,nk kate hensem hensemlah jugak,nk kate cute,cutelah jugak,nk kate gemok xdelah cme chubby jee..hehe,ntah time bile die letak 2 biji jumper putih kat dlm poket sluar dyh pon dyh xsedar,mmg si lembutlah xsedar dgn kehadiran tgnnye..hehe..

inilah jumper tuh..nk kne pulangkan balik ke class control..cz dah sampi hostel bru perasan bnde nie dlm poket dyh...


abg masih single pulak x abis2 pangil dyh yuna..lau korg nk tau dyh da tau men gitar lagu kimia ..thanks abg azli tlg ajr dyh men gitar..tu yg abg masih single xbis2 dok panggil dyh yuna,yg amri lak virus panggil dyh doremon..si nidzam pangil dyh dora..mat lak dah kne virus siap panggil dyh "DORA DTG LAGI" hehehe..nasib baik cara sebutannye comel..hehe.. alahai dak 3 ekor nie,xde nme yg best2 ker??panggillah dyh rozita che wan ker,era fazira ker??brulah best sikit..nie doremon xbestlah,panggillah sizuka cute sikit..yuna ermm xminat sgt lorh..dora lak ape benda tuh,lau dorayaki tau lah..heheh..



inilah dak2 team 3 damm 1...class paling sempoi n meriah sungguh...


hah inilah cerita yg paling hangat sekali..korg nk tau x,dyh dpt award blog cantik daripd nana farhana n yong aina.da lme xdpt award tau,and nie award blog yg cantik,award kali nie boleh simpan n xkan simpan kat dlm stor..award nie koleksi berharga yg nana n aina bg tau...kne simpan baik2...

ini dari nana tau comel giler...heheh..thanks nana..

ini lak award dari yong aina..sweet tau..wane pink gitu...sy ske...

thanks aina..

p/s:terime kasih kwn2 sebub memeriahkan hari2ku..

carilah kesempatan dalam apa jua perkara demi keharmonian dan kesejahteraan hidup kita, yang entah bila berakhirnya. Tiada siapa tahu......



Friday, October 22, 2010

Sentiase dlm Ingatan

Ermm rindunye kat
nana n kak zura dah lame xlepak n kuar sme2 ngn die..
sem 1 & 2 pergi class sme2,rehat sme2..
dyh egat lg nana lmbt gi class dyh tgu,dyh lmbt gi clss nana tgu..
pastu same2 kne dende..
tp ktorg xkisah sme2 kne..hehe..
Lau korg nk tau nana nie...
da lah cute,tomeyh n baik..lau korg kwn ngn die mesti suke tgok care die..
die akan terime smua pndpt org tue,smua org die baik..
dlm class nana tau jee dyh xphm ape yg lecture ajr,pastu nana mesti terangkan balik n bg jln yg snng tok dyh phm..
pastu bile nana xphm dyh lak ajr,..cz ktorg tau kelemhn subjek masing2..
paling best bile nk test n final exam ktorg mesti stay study kat libry smpi kul 9mlm ..
Hah korg tau x...
kak zura lglah best,gelagat die lucu sgt2,...
dielah yg slalu nasihat dyh n suke b'cerite..
nasihat die wt dyh lbih matang..(hah kak zura bace blog dyh nie x)
dyh nk tukar class tp tkt nk bgtau kat nana n kak zura..
dyh xnk b'pisah ngn dorg cz dah biase ngn dorg..
lgpn ktorg dah biase b'sme..kat mne ade nana kat situ ade dyh..
lau nana jln kat dpn,dyh jln kat blkng die........,
lau dyh jln kat dpn,nana jln kat blkng dyh..
bile dah sem 3 dyh tukar class nana n kak zura still class yg sme..
dorg pegi class sme2,mkn sme2..
jeles gak xdpt joint dorg(aik dyh jgn jeles2 tau!!).
.dyh egat lg ape nana kate b4 dyh tkr class
"dyh lau ape terjd kat dyh nana tetap ngn dyh.nana sentiase kat dpn dyh dan
buang semua duri2 bg dyh lalu dgn senang"
dyh terharu sgt2 ngn kate2 nana..
time tu dah xnk tukar clss cz sedih lorhh...hati ase berbelah bhagi nk tukr ke x..
pastu mintk nasihat kat kak zura,dyh kate ;
"kak,dyh syg nk tkr class,dyh nk satu clss ngn nana lg..
tp keadaan yg buat dyh nk tkr class"
kak zura mule nsht dyh..;
"dyh wat kptsn yg terbaik utk dyh,akak sntiase sokong ngn kptsn dyh,
lau dyh tkr clss,dyh still lg leh lepak bilik akak"
kak terime kasih kak nsht dyh,sbnrnye dyh sedih n xsampai hati bile tgok akak n nana pg class sme2,
dulu kt b'3..tp mse & keadaan dah mengubah segalanye...
dyh syg sgt sgt sgt kat kak zura n nana...BFF(best frenz forever) yeee..


nana tomeyh,kak zura cute n inilah dyh
p/s:Hargailah sebuah pershbtn yg ikhlas dgn menilai keikhlasannye
melalui mata hati bukan melalui pemikiran yg sempit..

Wednesday, October 20, 2010

Wat Kali Terakhir...


"awk, org xcukup setia ker ngn awk"
"awk ,ape kurgnye org lg"
"5thn kt couple"
"npe awk wat org mcmni"
"org syg kat awk,setia kat awk,ape lg awk nk??"
"ape kurgnye org sampai awk cri yg lain??"
"awk ,knp awk diam jee,npe xjwb soalan org??"
"awk pilih org atau die??"
"lau awk dah xsyg kat org lg,dah xske kat org lg,.awk pergilah kat die"
"org nk seorg yg setia mcmne org setia kat die"
"awk,buang mse jee 5thn kt couple akhirnye jd mcmni"
"awk mne perginye janji2 awk??"
"nk setia kat org time org kat teknik"
"awk bg org duit syiling soh call mlm2,cz awk tau kat teknik xleh bwk nset"
"pas stdy tiap2 mlm org call awk"
"org tau awk xnk org msuk teknik,awk xnk b'jauhan ngn org"
"tp awk org pergi sne tok bljr"
"org setia kat awk,org len mintk couple kat org,org xnk sebub org dah ade awk"
"awk taukan org syg awk,setia kat awk"
"org pon tau awk syg org,caring,pandai ambik hati org,n hormat org..tp npe awk xsetia kat org??knp awk wat org mcmni??knp sampai hubungan kt xleh diselamatkan?"
"kalaulah awk sabar n kawal nafsu godaan awk,mesti bende nie xjadi mcmni"
"mesti awk xkan kahwin ngn die"
"awk npe kawin ngn kwn org sendiri??"
"org mmg xdpt terime,org sedih sgt2 tau..awk xjemput hari perkahwinan awk,sebub awk xsanggup tgok muke org,nape wak??sebub awk ase berslh ker??"
"org mcm org bodohkaan,bodoh sebab setia kat awk,bodoh sebab percyekan awk,tp terime kasih sebab awk pnh syg kat org,pnh couple ngn org, n pernah wat org kecewe dan sedih"
"mungkin jodoh kite sampi disini jee"
"org hrp awk bahgia dgn isteri awk"
( inilah kate2 terakhir aku pada si die sblm ktorg pts...)

lepas ktorg pts dah sthn setengah xjmp die,aritu dyh terjmp si sie,rindu gak kat die,rindu nk sembang2 ngn die,gurau2 ngn die,tp xmungkin dpt wat,cme dpt tgok dri jauh jee..die lepak kat umah kwn die,dyh ternmpk baby die..ermm dyh mampu tersenyum cz baby die comel ank kembar..dulu mse ktorg couple ktorg rancang bile dah kahwin nk dpt baby kembar,tp syg tu semua tinggal mimpi,mimpi die menjadi kenyataan,mimpi dyh lak ntahlah xtau lg...takdir jee menentukan,dgn sape dyh kawin,dyh dpt ank kembr ke x..mse yg menentukan..selamat pengantin baru yee syg..org doakan awk bahagia dgn isteri awk,jgn gdh2 ngn die lg sal org ea..awk dah ade kehidupan awk,org dgn kehidupan org...


inilah baby my EX-BF,lahir xcukup bulan..pic ni pon mintak kat member,coz nk peggang baby tu n tgok xleh..mak budak nie xkasi...


p/s : Tinggalkanlah kelekaan yang menghalangi pencapaian kecemerlangan hidup yang diidamkan. Dan berhati-hatilah, kerana beberapa kelekaan adalah cara gembira menuju kegagalan..